CV

Na zijn studie Bedrijfseconomie besloot DaniŽl van Kessel in 2004 voor zijn passie te kiezen en zang te gaan studeren aan het Rotterdams conservatorium bij Roberta Alexander, Carolyn Watkinson en Frans Huijts waar hij in 2009 afstudeerde. Momenteel studeert DaniŽl bij Hanneke de Wit. Coaching kreeg hij onder andere van Howard Crook, Vinson Cole, Claron McFadden, Nico van der Meel, Alison Pearce en Udo Reinemann.

DaniŽl is ondertussen een veelgevraagd oratoriumzanger gespecialiseerd in het barokrepertoire, met name Bach en Hšndel.

Naast oratorium heeft DaniŽl ook in vele operaís gezongen. In 2009 zong DaniŽl onder leiding van Glenn Wilson de rol van Lucano in Monteverdiís Líincoronazione di Poppea bij de Nieuwe Opera Academie en - in de zomer - een solopartij in Purcellís Fairy Queen onder leiding van Claron McFadden en Alessandro Pianu. In januari 2010 zong DaniŽl de rol van Mayor in Brittenís Albert Herring, onder leiding van Jon Berman en Alexander Oliver. Tijdens het festival ďFlagstaff in FidenzaĒ (ItaliŽ) zong DaniŽl scŤnes uit Rossiniís Barbiere di Siviglia. DaniŽl ontving daarvoor een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Ook zong DaniŽl als solist in de Cantate No. 4 van Bach onder leiding van Sir Roy Goodman en als haute Ė contre in ďLe reniement de St. PierreĒ (Charpentier) en het requiem van Jean Gilles.

De afgelopen jaren was DaniŽl een veelgevraagd oratoriumzanger. Zo zong hij onder leiding van Jos Vermunt en met het Residentie Bach Ensemble de tenorsoloís in The Messiah en de Ariaís en Evangelist uit de Johannes Passion.

Download deze cv als PDF

Download foto

fapke web design